Kurser

MALEKURSER · ARKITEKTUR OG KUNSTTURE · KUNSTFORSTÅELSE · KULTUROPLEVELSER

Kom til foredrag i kunsthistoriske emner, følg et kursus i kunstforståelse eller maleri med inspiration fra kunsthistorien. Tag med på kunstture, byvandringer og intensive kursusdage i eller udenfor Kulturudhuset.

Vil du være blandt de første, som får information om mine kurser og øvrige aktiviteter, er du meget velkommen til at skrive til mig. Vi ses!

Akvarelfarverne kom med ud i det fri på en dejlig sommerdag. Foto: Marianne Dall

KUNSTKURSER 2024

I foråret og sommeren 2024 kan du bl.a. se frem til at lære om kunstens rolle på hospitaler, deltage i Kulturudhusets maleklub, tage med på byvandringer i Aarhus mm.

KUNSTTUR PÅ AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL 11. januar

NYT: 18. april

Vi mødes på Aarhus Universitetshospital (AUH) ved indgang J. plan 2 kl. 10:30 og ser på kunsten i området til kl. 11.30. På gåturen lærer du om kunstens materialer, farver og forbindelse til arkitekturen og hospitalsmiljøet og mærker, hvad den gør ved dig.

Vores samtale om kunstens rolle på hospitalet fortsætter over kaffen, som kan købes i kaffehuset j210.

Kun få pladser tilbage. Pris kun 75 kr. Tilmelding: kunst.mariannedall@gmail.com

Hanne Nielsen f. 1958 & Birgit Johnsen f. 1959. SNIT og FLADE/STILLEBEN gennem X-AKSEN. CT scanninger vist på skærme, -folier på glas og stribebemaling, indviet 2017.

FOREDRAG I KULTURUDHUSET 3. maj (ny dato)

Kunstbevægelsen Futuristernes værker afspejler forandringer i tiden før 1. verdenskrig. Vi går tæt på de italienske kunstnernes tanker og kunstværker kl. 15-17. Der er en kaffepause undervejs.

Pris 95 kr. inkl. øko kaffe/the og lidt sødt.

Begrænsede antal pladser. Kontakt mig for tilmelding: kunst.mariannedall@gmail.com

Luigi Rossolo (1886-1947). La Rovolta (Oprøret), 1911. Olie på lærred, 150,8 x 230,7 cm. fr.wikipedia.org

MALEKLUB I KULTURUDHUSET i maj

Når forårets liv og farver trænger sig på, vil vi gribe nuet med akvarelmaling. Du bliver hjulpet godt på vej bl.a. gennem en introduktion til impressionistisk malestil og mindre opstillinger på bordet. Kom og nyd Kulturudhusets inspirerende rammer!

Maleklub 3 onsdage: 1., 8. 0g 15. maj kl. 10-13.15. Pris 665 kr. inkl. øko kaffe/the og lidt sødt alle mødegange.

Kun få pladser tilbage. Kontakt mig for tilmelding: kunst.mariannedall@gmail.com

Marianne Dall, kunstner og kunsthistoriker. Foto: Jakob Dall

AKVAREL I DET FRI 16. og 17. maj

Har du gået tur i Risskov og drømt om at male stiforløb med træer eller udsigten over bugten? Det kan du få vejledning i, når vi mødes to gange i henholdsvis Riis Skov og ved Risskov Strand.

Kulturudhuset tilbyder en lærerig og hyggelig forårstur i det fri, så blot pak dit akvarelgrej!

Den 16. og 17. maj kl. 10-13.30. Pris 445 kr. inkl. øko kaffe/the og bolle med smør. Begrænsede pladser. Kontakt mig for tilmelding: kunst.mariannedall@gmail.com

PS. Hvis det regner, maler vi i stedet naturmotiver efter billeder indenfor i Kulturudhuset.

Riis Skov en dag i maj. Foto: Marianne Dall

BYVANDRING · TORVEKULTUR OG KUNST 21. maj

Denne dejlige gåtur giver indsigt i torvenes kunst og liv gennem tiden. Vi ser fem torve plus det løse og går fra Exners Plads til Fredens Torv kl. 13-15.15. Vi holder en lille pause i Mathilde Fibigers Have.

På Fredens Torv fortæller jeg om mit engagement i at forandre torvets funktion som parkeringsplads til et attraktivt torv.

Efter byvandringen har du mulighed for at købe kaffe på Fredens Torv og udveksle tanker om byens fremtid med mig. Vi ses til en hyggelig tur!

Pris 150 kr. Kontakt mig for tilmelding: kunst.mariannedall@gmail.com

Fredens Torv under forandring, oktober 2022. Foto: Marianne Dall

INTENSIVT AKVALELKURSUS PÅ KUNST- OG KULTURCENTER TUSKÆR 7. – 9. juni 2024

Kom med når vi skal finde maleriske motiver i det vidtstrakte landskab og gå tæt på Tuskærs udstillede kunst! Jeg indleder kurset med et foredrag om akvarelmaleriets kunsthistorie.

Tuskær forkæler os med dejlig økologisk og vegetarisk mad – glæd dig!

Kontakt Tuskær for mere information og tilmelding. Der er kun få pladser tilbage!

Tuskær Kunst- og Kulturcenter ligger lige ved diget, som beskytter mod Vesterhavets kræfter. Foto: Marianne Dall

NYT! BEGYNDERHOLD I AKVAREL januar-april 2024

Kom med på det nye akvarelhold for begyndere i Folkehuset Risskov! Undervisningen er 6 torsdage i ulige uger kl. 10-12.45. Start 18. januar, slut 25. april og ferie i uge 7.

Kontakt hurtigst muligt Ældre Sagen Aarhus Nord for at få plads!

Ejler Bille inspirerede malerier udført af Ældre Sagen Aarhus Nords kursister. Foto: Marianne Dall

KUNSTKURSER vinter 2023

AKVAREL I KULTURUDHUSET 6. og 13. december

Fordyb dig i akvarelmaleri efter opstillinger to onsdage midt i december travlheden, kl. 10-13.15.

Kurset er overtegnet.

Fordybelse med akvarelfarver i stemningsfulde omgivelser. Foto: Marianne Dall

KUNSTKURSER efterår 2023

I kunstforståelse går vi bl.a. tæt på de betydningsfulde danske kunstnersammenslutninger Corner, Høstudstillingen og Vrå Udstillingen.

På malekurser tager jeg kursisterne med til Aarhus Træskibshavn med akvarelfarver og maleblok, en tur på Antikmuseet og Naturhistorisk Museum med blyant og tegneblok.

I FOFs lokaler i Aarhus og i Folkehuset Risskov spænder emnerne fra byer i landskaber til sommerfugle og opstillinger med efterårets blomster. Vi ser både efter billedoplæg med foto og maleri og omsætter tredimensionelle genstande til billedfladen.

Besøg på Antikmuseet, Aarhus Universitet med et hold kursister, som lærer at tegne efter klassiske gipsskulpturer. Foto: Marianne Dall

UGEKURSUS PÅ TUSKÆR 30. maj 2023

Akvarelkursus i yderste klitrække på Kulinarisk Kunst – og Kulturcenter Tuskær, Lemvig: 30. maj til 2. juni.

Naturen omkring os er inspirationskilde til skitsering og maleri med akvarel. Vi maler både udenfor og inde i Tuskærs hyggelige loft atelier. Kom med til dette stemningsfulde sted ved Vesterhavet!

Information og tilmelding se : tuskaer.dk

Tuskær – Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter er ramme for akvarelkursus med Marianne Dall 30. maj til 2. juni 2023. Foto: Marianne Dall

ARKITEKTUR- OG KUNSTTUR forår 2023

Tag med til Herning og Videbæk 12. maj!

Først besøger vi Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og dernæst Vestjyllands Kunstpavillon og Arne Haugen Sørensen Museum. Vi oplever moderne museumsarkitektur og fantasifuld abstrakt billedkunst.

Yderligere information og tilmelding FOF Aarhus, hold 356864

Vestjysk Kunstpavillon er tegnet af den hædrede arkitekt Henning Larsen og indviet i 2012. I 2017 blev bygningen udvidet med Arne Haugen Sørensen Museum. Her valgte Henning Larsens tegnestue at opføre en kopi af kunstpavillonen, så bygningen der huser de to organisationer fremstår som en arkitektonisk helhed. Foto: Marianne Dall

UGEKURSER I MALERI forår 2023

Akvarel på Lokalcenter Hørgården, Risskov: start 20. jan. 10:00-12:45. Undervisningens temaer spænder bredt, og vi arbejder ud fra billedforlæg og opstillinger.

Information og tilmelding: Ældre Sagen Aarhus Nord.

Akvarel og akryl – kig ind i kunsthistorien, Aarhus: start 31. jan. 13:00 -16:15. Gennem introduktion til kunsthistoriske værker får du øget kunstforståelse og opmærksomhed på egne valg og kvaliteter i maleri.

Information og tilmelding: FOF Aarhus, hold 352112

Akvarel og akryl på papir, Aarhus: start 30. jan. 13:45-16:55 Undervisningen tager afsæt i kunsthistoriske billedoplæg og mindre opstillinger.

Information og tilmelding: FOF Aarhus, hold 352110

Foto: Marianne Dall

FOREDRAG 3. marts: I dialog med kunsten

Ved FOFs Kulturhøjskole kan du høre om kunstens rolle som stemningsskabende og sundhedsfremmende i offentlige sundshedsplejende institutioner. Vi ser bl.a. eksempler på integreret kunst i et romersk termanlæg og på danske supersygehuse.

Information og tilmelding FOF Aarhus

Digitalt værk af Hanne Nielsen og Birgit Johnsen på Aarhus Universitets Hospital, område J. Foto: Marianne Dall, 2018

UGEKURSER I MALERI efterår og vinter 2022

Akvarel og akryl på papir: start man. den 29. aug. 13:45-16:55 Undervisningen tager afsæt i kunsthistoriske billedoplæg og mindre opstillinger.

Yderligere information og tilmelding FOF Aarhus, hold 342110

Akvarel og akryl – kig ind i kunsthistorien: start tirs. 30. aug. 13:00-16:15. Gennem introduktion til kunsthistoriske værker får du øget kunstforståelse og opmærksomhed på egne valg og kvaliteter i maleri.

Yderligere information og tilmelding FOF Aarhus hold 342112

Maleværksted – akvarel, akryl og olie: start tors. 1. sep. 12:30-15:15. Bliv en del af et fællesskab hvor du arbejder ud fra egne oplæg! Du får vejledning i din proces og lærer at finde inspiration i kunsthistoriske værker.

Yderligere information og tilmelding FOF Aarhus hold 342111

Akvarel på Hørgården, Risskov: start 24. aug. Onsdagsholdet er fuldtegnet. Kom på venteliste ved Ældre Sagen Aarhus Nord og få besked når et nyt hold oprettes i 2023.

Akvarelholdet ved Ældre Sagen Aarhus Nord nyder sensommeren i Hørgårdens uderum. Foto: Marianne Dall

MALEKURSER · ARKITEKTUR OG KUNSTTURE · KUNSTFORMIDLING sommeren 2022:

Anne Marie Plougs tegninger og grafiske værker på udstillingen MORI MORI, Horsens Kunstmuseum. Udstillingen vises indtil 7. august 2022. Foto: Marianne Dall, 2022.

BYVANDRING: TORVE OG KUNST I AARHUS 27. august

Vi ser på byrum og kunst i Aarhus, når vi besøger Exners Plads, Klostertorv, Pustervig Torv, Mathilde Fibigers Have, Bispetorv og Fredens Torv!

Vi taler om dengang torvene blev anvendt til torvehandel, beskyttelsesrum og parkeringspladser samt om byrummenes nye funktion og potentiale.

Program og tilmelding FOF Aarhus hold 346903

Mathilde Fibigers Have er et smukt byrum ved museet KØN og Besættelsesmuseet, Aarhus. Her er flere skulpturer udført til stedet bl.a. en skulptur af Eigil Westergaard (1928-2015). Foto: Marianne Dall, maj 2022.

DAGSTUR: KUNST OG ARKITEKTUR I AALBORG 20. august 2022. Tag med til museerne Kunsten og Utzon Center samt Budolfi Kirke og oplev kunst, design og arkitektur! Program og tilmelding FOF Aarhus hold 346904

Udstillingen MARMOR på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Foto: Marianne Dall
This image has an empty alt attribute; its file name is M.-Dall.-Utzon-Center-Aalborg-1024x768.jpg
Utzon Center i Aalborg er tegnet af arkitekt MAA. Jørn Utzon og arkitekt MAA. Kim Utzon. Foto: Marianne Dall

AKVARELKURSUS PÅ KUNST- OG KULTURCENTER TUSKÆR 14.-17. juni 2022. I yderste klitrække nær Fjaltring mellem maleriske marker og klitter får du mulighed for at omsætte dine iagttagelser og indtryk til akvarelmaleri. Vi vil også nyde Tuskærs store og charmerende atelier samt veltilberedte fælles middage.

Program og tilmelding Tuskær: tilmeldingtuskaer@gmail.com

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_2124-1-1024x714.jpg
Planter i Tuskærs atelier til inspiration for kursets akvarelmalere. Foto: Marianne Dall

BYVANDRING: TORVE OG KUNST I AARHUS 18. juni 2022. Tilmelding FOF Aarhus hold 335863

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_9413-1-1024x764.jpg
Fredens Torv, Aarhus C., hvor et egetræ er kommet til. Måske er dette nyklassicistiske torv det næste byrum, som skal være bilfrit. Foto: Marianne Dall, 2020

MALEKURSER vinter og forår 2022:

Winsor & Newton akvarelfarver i æske af metal. Foto: Marianne Dall

UGEKURSER I MALERI

Akvarelmaleri med kunstforståelse: Kontakt Ældre Sagen Aarhus Nord og kom på ventelisten.

Akvarel og akryl på papir: mandag fra januar til maj 13:45-17:00. Undervisningen tager afsæt i kunsthistoriske billedoplæg, som fremmer din bevidsthed om maleprocessen og inspirerer dig. Tilmelding: FOF Aarhus hold 322110

Akvarel og akryl – kig ind i kunsthistorien: tirsdag fra februar – juni 13:00-16:15. Gennem introduktion til kunsthistoriske værker får du øget kunstforståelse og bevidsthed om din maleproces. Tilmelding FOF Aarhus hold 322112

Akvarel (bag glas) af Michael Kvium, Horsens Kunstmuseum. Foto: Marianne Dall

HØJSKOLEDAGE: KUNST, KULTUR OG ARKITEKTUR 27. april, 11. maj, 25. maj og 8. juni 2022

Kom med og nyd de indholdsrige højskoledage fordelt over fire onsdage i foråret! Efter morgensamlingen tager vi på ekskursion til veludvalgte kunstmuseer og kulturinstitutioner i Midtjylland og er tilbage kl. 15.30.

Kontakt FOF Aarhus for program og tilmelding hold 336831

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_2542-1024x763.jpg
Museum Jorn  med Pierre Alechinskys keramiske udsmykning på mur, Penslens tanker, påbegyndt i 1998 og blå keramiske sten af Jean Dubuffet, 1977. Foto: Marianne Dall.

AKTIVITETER 2021

FOREDRAG OM TURNER OG KUNSTTUR TIL AROS Få indsigt i Turner gennem mine foredrag i FOF og dernæst omvisning i Turner udstillingen på Aros 10. nov. hold 326953 eller 17. nov. hold 326984. Tilmelding FOF Aarhus

J.M.W. Turner udstilling på Aros. Foto: Marianne Dall

FOREDRAG OM ELISABETH JERICHAU-BAUMANN OG TUR TIL AROS. September 2021. Tilmelding FOF Aarhus, hold 326952

Oliemaleri af Elisabeth Jerichau-Baumann. Grevinde Louise Christine Danner, 1856. Foto: Marianne Dall

MALEKURSER I EFTERÅRET 2021

Akvarel og akryl – kig ind i kunsthistorien. Undervisningen er tirsdage 13:00-16:15. Tilmelding FOF Aarhus hold 322112

Akvarel og akryl på papir fra 6. september 2021. Undervisningen er mandage 13:45-17:00. Tilmelding FOF Aarhus hold 322110

HØJSKOLEDAGE – KUNST, KULTUR OG ARKITEKTUR 17.-20. august. 2021

Tag med til morgensamlinger og på ekskursioner til kunstmuseer og kulturinstitutioner i Øst- og Midtjylland! Vi skal pleje vores fælles kunstinteresse i fire intensive dage 17.-20. august.

Læs om højskoledagenes interessante program og de skønne steder vi skal besøge og tilmeld dig her: FOF Aarhus, hold 326966

MALEKURSUS MED KUNSTHISTORISKE OPLÆG 9./10. august. 2021

Vi skal have gang i akvarelfarverne og de kreative processer, når vi igen kan samles til ‘Maleværksted i Risskov’ 9. og 10. august. Kom og nyd to intensive dage! Yderligere info og tilmelding: FOF Aarhus, hold 322115

TEGNING OG AKVAREL I NATUREN maj 2021

Kom med ud i den grønne forårsskov i maj og omsæt de blomstrende ramsløg og kystpartiet ved Risskov til maleri! Yderligere info og tilmelding: FOF Aarhus, hold 312115

Foto: Marianne Dall

ØVRIGE AKTIVITETER

Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre mere om min undervisning og kunstformidling samt kurser med museumsbesøg, guidede kunstture og kulturrejser mv.

Vi ses!

Den vilde norske natur langt væk fra storbyens vækst 🙂